söndag 4 november 2007

Vad är en match på Olimpico? Alldeles tråkig..eller alldeles underbar!

Helgens och kanske månadens toppmatch i Italien skulle bli det hett efterlängtade mötet mellan Juventus-Inter. Efter skandalen för drygt ett år sen när Juve blev nedflyttade och Inter tilldelades Juves ligasegrar 05 0ch 06, så skulle detta bli Juves revansch och Inter skulle visa att de bara inte är "skrivbordsmästare".

Som lite extra pålägg så kom Zlatan tillbaka till Turin och Juventus hemmaplan för första gången sen han lämnade klubben. Från klubben som lyfte honom från en stor talang till en världsspelare med hjälp av Capello som bar honom under armarna i två säsongerna, för att sen gå till klubben som han säger alltid varit närmast hans hjärta (den tror vi alla på).

Matchen då? Det var i sanningens namn ingen höjdare. Två defensivt starka lag tog ut varandra, där Inter strax innan halvtid tar ledningen genom Julio Cruz som blir frispelad genom en magnifik passning som skär genom backlinjen. Inter ser ut att ha kontroll på matchen men med ca 20 minuter efter visst sjabbel så hamnar bollen hos Camoranesi som styr bollen på en Interback och bollen går in i mål. Höjdpunkterna i matchen var få och jag fann mig sitta och gäspa och mest titta hur min kompis sorterade tvätten ( ja, så roligt var det)..... Men...

Jag älskar nu Giorgi Chielini! Med noll respekt och vassa armbågar och förmodligen några väl valda ord tog han bort Zlatan fullständigt. Käbblet mellan dessa två var härligt att se och jag satt med en flin på läpparna mest hela tiden under deras dueller.

Dom två grabbarna tar nog inte en fika efter matchen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Delar din förtjusning över råbarkade mittbackar, men den där armbågsattacken på slutet hade till och med gett rött kort i premier league.... =)

Apropå fika i framtiden. Vem trodde det om Zlatan och Materazzi för tre år sen?? ;)